Dormitul pe saltele nepotrivite poate duce la dureri de spate sau agravarea acestei afectiuni.O saltea ergonomica buna se ingrijeste de pozitia corpului in timpul somnului,relaxeaza muschii,iar in majoritatea cazurilor ofera un somn sanatos si benefic.

Este important sa alegeti salteaua potrivita in functie de pozitia(postura) dvs. naturala in timpul somnului.

Dupa parerea lui Jeffrey Katz, profesor de medicina si chirurgie ortopedica la Harworth Medical School,una dintre cele mai autorizate voci in domeniul durerilor de spate,schimbarea saltelei poate duce la schimbari benefice semnificative- un studiu realizat asupra a 313 pacienti care sufera de durere de spate,arata ca cei care au incercat saltelele cu fermitate medie au raportat mai putine dureri de spate decat atunci cand au dormit pe saltele ferme(tari).

Aceasta descoperire(confirmata de mai multe ori de catre alti medici)este importanta deoarece contrazice vocile scolii din trecut,care recomanda utilizarea saltelelor foarte tari.Dr. Katz va sfatuieste sa incercati diferite saltele si s-o alegeti pe cea cu care va simtiti cel mai bine.In trecut, asta insemna sa incerci diferite saltele in magazin si sa pierzi mult timp cautand salteaua confortabila potrivita.

Acum,datorita unora dintre producatorii de saltele puteti comanda salteaua,o puteti incerca acasa cateva saptamani,si o puteti returna daca nu sunteti multumit(cu un cost mic sau deloc).Saltele confortabile-Ce sa cautati la o saltea cand doriti sa evitati durerile de spate?

Atunci cand cautati o saltea confortabila este bine sa tineti cont de cateva lucruri:

  • Persoanele care de obicei dorm cu toată suprafata spatelui in directia saltelei(dorm pe spate)ar trebui sa stie ca saltelele mai dure apasă(pe)coloana vertebrala,iar saltelele prea moi nu ofera suficient suport.Salteaua cu fermitate medie este ideala pentru acest tip de dormit.
  • Pentru cei care dorm pe o parte,salteaua cu fermitate medie este cea mai potrivita pentru a ameliora presiunea din umeri si solduri.
  • Cei care dorm pe burta au nevoie de o saltea mai ferma,pentru a-i mentine plutind deasupra patului.

Majoritatea oamenilor tind sa doarma intr-o combinatie a tuturor acestor stiluri,ceea ce duce la multa miscare in pat.In consecinta,cele mai bune sunt saltelele cu spuma cu memorie,care au o izolare ridicata a miscarii,iar in acelasi timp sunt tari si au o moliciune deosebit de diferita(in functie de tip).

Care este cel mai bun tip de saltea care ameliorează disconfortul lombar cronic?

Saltele ortopedice-Saltelele cu spuma cu memorie de calitate sunt considerate de catre experti drept saltele ortopedice,ideale pentru majoritatea persoanelor care doresc sa evite durerile de spate si sa ofere usurare in acea zona.

Spuma cu memorie este cea mai buna optiune pentru mentinerea coloanei vertebrale in pozitia corecta,prevenind durerile de spate si disconfortul in general. De aceea,tot mai multi experti in problemele de somn,si deformari ale coloanei vertebrale recomanda saltelele cu spuma cu memorie,care mentin in mod natural ergonomia corpului dumneavoastra.

Prin urmare,salteaua ideala pentru durerile de spate nu este prea dura sau prea moale,pentru a reduce cat mai mult presiunea spatelui

Citește și: 15 moduri dovedite de a vă îmbunătăți somnul 

Related products

Comments (0)

No comments at this moment

New comment

You are replying to a comment


La  fiecare  saltea  la  reducere  cu  latime  pana  la  120  cm  oferim   cadou  1  perna  LATEX


La  fiecare  saltea  la  reducere  cu  latime  peste 120 cm  oferim   cadou  2  perne  LATEX




Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigarii pe site se considera acceptare politicii de utilizare cookies.

Pentru o experienta mai buna in site-ul nostru folosim si sisteme de analiza si marketing conform politicii de protejare a datelor.