Avantajele unei saltele din latex: care sunt avantajele și dezavantajele unei saltele din latex? Este o întrebare comuna adresată de clienții care caută o saltea de acest tip. Dacă vă gândiți la o saltea din latex ar trebui să luați în considerare avantajele și dezavantajele unei astfel de saltele.

Avantajele:

  1. Sunt extrem de confortabile. O saltea din latex oferă un confort maxim. Când te așezi prima dată pe o saltea din latex, vei fi cuprins de o senzație delicată de afundare, urmată de o senzație de plutire imediată. Aceasta se datorează elasticității naturale a latextului, fiind incredibil de confortabilă.

  2. Contribuie la ameliorarea durerilor. Saltelele din latex sunt alegerea ideală pentru ce e cu dureri de spate sau de articulații. Mulți profesioniști din sănătate precum doctorii osteopati, fizioterapeuți, chiropracticienii recomanda saltelele din latex pentru diminuarea durerii.

    Acest lucru provine din confortul și proprietățile de amortizare ale latexului precum și abilitatea de a susține coloana vertebrală.

    În cazul în care durerea afectează  somnul, o saltea din latex v-ar putea ajuta mult.

  3. Alinierea coloanei vertebrale. Un avantaj uriaș al saltelei din latex este acela de a susține coloana vertebrală. Părțile mai grele ale corpului precum umerii și șoldurile se cufundă în latex, iar părțile mai ușoare sunt susținute cu tărie pentru a alinia coloana vertebrală în mod natural. Abilitatea de a susține în mod natural curbarea coloanei este un bonus pentru sănătate și bunăstare precum și faptul că ține durerea la distanță. Mai mult decât atât, odată cu distribuirea unei bune presiuni, circulația sângelui este îmbunătățită pe o saltea din latex.

  4. Rezistența naturală la mucegai și acarienii de praf. Latexul este un rezistent natural împotriva mucegaiului și al acarienilor de praf, fără folosirea oricăror altor substanțe chimice. Doar acest factor este un avantaj în zonele cu climat umed. Celelalte tipuri de saltele nu sunt la fel de rezistente - prezența vizibilă a mucegaiului- sau dacă sunt rezistente- acest lucru se datorează chimicalelor adăugate. Nimeni nu își dorește să doarmă pe o saltea care conține acarieni de praf ori mucegai, Din aceste motive latexul este alegerea naturală pentru asigurarea unui somn în condiții igienice și sănătoase.

  5. In mod natural fără alergeni. Ştiați că marea majoritate a alergiilor din dormitor sunt provocate de reacția corpului la proteinele produse de acarienii de praf sau mucegai? Saltelele din latex sunt rezistente în mod natural la mucegai și acarienii de praf, deci ele pur și simplu nu conțin acești alergeni. De aceea, cei care suferă de astfel de alergii sezoniere, se pot simți ușurați cu astfel de saltea.

  6. Fără metal deci fără amplificarea radiației electromagnetice. Conținutul zero- metal al saltelelor din latex le fac populare printre cei care doresc să doarmă în siguranță. Din contră, se crede că arcurile metalice amplifică radiația electromagnetică, precum o antenă : acesta nu este un mediu propice pentru corpurile noastre.

  7. Excelentă circulație a aerului. Latexul are o structură naturală deschisă a celulei, asigurând o bună circulație a aerului. În Cluj o serie de găuri sunt adăugate în timpul procesării latexului și asta mărește și mai mult circulația aerului. Această excelentă circulație a aerului asigură un somn mai liniștit - un mare avantaj în regiunile cu climat umed și cald. În afară de avantajul confortului, igiena este un alt beneficiu al superbei circulații a saltelei din latex. Transpirația nu mai persistă și nu face ca salteaua din latex să fie umedă.

  8. Nu transmite cu ușurință mișcarea. Reziliența naturală a latexului înseamnă că mișcarea de pe o parte a saltelei nu este transmisă cu ușurință pe cealaltă parte. Acest lucru înseamnă că, dacă dormi cu un partener, veți dormit amândoi mai confortabil decât pe o saltea care transmite mișcarea.

  9. Anduranță. Saltelele din latex sunt printre cele mai durabile tipuri de saltele. Ele au o durată mai lungă de utilizare decât celelalte tipuri de saltele, înainte de a fi nevoie de înlocuire.

Dezavantajele:

    1. Greutatea. O saltea din latex, tinde să  fie , în medie, mai grea decât multe alte altele tipuri de saltele. Acestea fiind spuse, toate saltelele diferă mult în greutate, în punctul de livrare tipuri de materiale prezente precum și de densitatea lor. În concluzie, o saltea din latex necesită puțin mai mult efort pentru a fi mutată sau ridicată. Oricum, acesta nu este un mare dezavantaj deoarece nu se întâmplă foarte des să fiți nevoiți să vă mutați salteaua.

    2. Saltelele din latex tind să fie mai scumpe decât saltelele cu arcuri sau cele din spumă poliuretanică.

Totuși acesta este un caz unde costul extra reprezintă valoare extra. O saltea din latex este mai durabilă și parte a creșterii costului este compensat de frecvența redusă a înlocuirii saltelelor vechi. Un alt factor este performanța îmbunătățită pe care o saltea din latex o oferă. Veți avea parte de un somn mai liniștit, o susținere mai sănătoasă a corpului, și o modalitate mai igienică de a dormi atunci când folosiți o saltea din latex. Mai mult decât atât, o saltea luxoasă pe arcuri ar putea costa puțin mai mult decât o saltea din latex, cu toate acestea nu oferă o performanță similară comparativ cu o saltea din latex. De reținut din această listă cu avantajele și dezavantajele este că saltelele din latex furnizează o performanță a calității. Există multe avantaje și foarte puține inconveniente la achiziționarea unei saltele din latex. Vă veți simți mai confortabil, mai odihniți, mai sănătoși și mai fericiți după ce dormiți pe o saltea din latex.

Citește și: Cum să alegi o saltea potrivită pentru corpul tău ?

Scrieți părerea Dvs în comentarii !

Related products

Comments (0)

No comments at this moment

New comment

You are replying to a comment


La  fiecare  saltea  la  reducere  cu  latime  pana  la  120  cm  oferim   cadou  1  perna  LATEX


La  fiecare  saltea  la  reducere  cu  latime  peste 120 cm  oferim   cadou  2  perne  LATEX




Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigarii pe site se considera acceptare politicii de utilizare cookies.

Pentru o experienta mai buna in site-ul nostru folosim si sisteme de analiza si marketing conform politicii de protejare a datelor.